Több mint 120 ingyenes rendezvény

Országos Könyvtári Napok: változatos programok Csongrád megyében

Több mint százhúsz ingyenes rendezvény, változatos programok várják az érdeklődőket az Országos Könyvtári Napok alkalmából októberben Csongrád megyében.

2015.10.03 04:30MTI

Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója a rendezvénysorozatot bemutató pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a programok célja bemutatni az intézmény sokszínű szolgáltatásait, melyek segítséget nyújtanak az emberek tájékozódásához, tanulásához, kulturált szórakozásához. A rendezvénnyel azokat is igyekeznek elérni, akik még nem rendszeres könyvtárlátogatók.

A programok nagyobbik részét Szegeden tartják, de Csongrád megye más városaiban is rendeznek többek között író-olvasó találkozókat, három kistelepülés pedig az idén induló Könyvtár Mozi sorozat vetítéseinek lesz helyszíne.

Andóczi Balogh Éva, a Somogyi-könyvtár PR-munkatársa a programok közül az idén nyolcvanesztendős Simai Mihály, József Attila-díjas szegedi költő köszöntését emelte ki. A Fogj kezet ezzel a verssel című programot az Országos Könyvtári Napok egyik nyitó rendezvényeként hétfőn tartják a Somogyi-könyvtár központi épületében.

Október 11-én rendezik a könyves vasárnapot, ekkor változatos programok mellett használt könyvek árusítása várja a látogatókat, akik közül a nem könyvtári tagok egy napijegy áráért fél évre beiratkozhatnak ekkor.

Október 15-én a 20. századi magyar novellák világába invitálja kalandos utazásra az olvasókat Szilágyi Zsófia irodalomtörténész, aki Szilasi László József Attila-díjas íróval és Podmaniczky Szilárd író, költő, újságíróval beszélget.

Gyermekeknek szól a Szegedi Nemzeti Színház Rózsa és Ibolya című mesetájéka - a novembertől látható előadás alkotógárdája több helyszínen is ízelítőt ad a közelgő bemutatóból. A Somogyi-könyvtár fiókhálózatában pedig októberben számos a testi és lelki egészséggel kapcsolatos előadást, programot tartanak - mondta a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.