Színes Város

Hatalmas marhát kentek fel a falra

Újabb tűzfal készült el a Színes Város Budapest Fesztivál keretében.

2015.09.28 12:24MTI
Fotók: Színes Város - Farkas András

A két művész - Fat Heat és TransOne - egy hatszáz négyzetméteres tűzfalra festett közel egy hónapon keresztül a budapesti Kazinczy utcában.

Ekkora falfelületen soha ilyen kis létszámú csapat nem dolgozott eddig Budapesten. A nem minden napi teljesítményt az alkotók a Színes Város Budapest Fesztivál keretein belül valósították meg.

Mindkét alkotó nemzetközi ismertséggel is büszkélkedhet, hiszen TransOne nemrégiben Tahitin, egy street art fesztiválra kapott alkotói meghívást. A Párizsból haza tért Fat Heat pedig, akit ugyancsak a falfestés kapcsán invitáltak a francia fővárosba, számtalan önálló murál projektet vitt véghez Európa szerte.

A szürke marha a legismertebb őshonos magyar haszonállat, amely az Alföldön látható elsősorban.

A Kazinczy utca már évek óta híres a turistákról, a sorra nyíló újabb és újabb gasztro helyekről, és az úgynevezett, "street foodról". A vígan falatozó szürke marha most látványossággá is válik a Kazinczyban, hiszen a terv játékosan és humorosan köt össze két témát, a hungarikumot és a turizmust.

A hagyományok és a modern világ újdonságai kapcsolódnak össze egy képen belül több értelmezési lehetőséget is adva.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.