Itthon vagy!

Gasztronómiai fesztiválok országszerte Szent Mihály napján

A Szent-Mihály-napi ünnepségekhez országszerte több mint hatszáz falu és város csatlakozott.

2015.09.27 11:09MTI
Forrás: Youtube

Az ország több pontján is gasztronómiai fesztiválokat tartanak Szent Mihály napján vasárnap, Hajdúhadházon a káposzta, Békéscsabán a birkapörkölt a rendezvények központi témája - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Zalai Erika, a békéscsabai Arany János Művelődési Ház művelődésszervezője azt mondta, a térségben nagy hagyománya volt a birkatenyésztésnek, de a pörköltfőző-verseny mellett a gazdanapot is tartanak.

Hajdúhadházon káposztás ételeket készítenek egész nap, és az önkormányzat fontos szerepet szán a növénynek. Csáfordi Dénes polgármester elmondása szerint élénkíteni szeretnék a termesztést és népszerűsítenék a káposztát, így reményeik szerint több száz helyinek tudnak majd munkát adni.

A Szent-Mihály-napi ünnepségekhez országszerte több mint hatszáz falu és város csatlakozott, a közmédia pedig Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel egész napos műsorfolyammal, benne élő bejelentkezésekkel és stúdióbeszélgetésekkel várja a közönséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.