Szeptember 28-október 4.

Országszerte több mint 150 program a 19. Erdők hetén

Országszerte több mint 150 program várja az érdeklődőket szeptember 28. és október 4. között a 19. Erdők hete alkalmából.

2015.09.22 23:30MTI

Az Országos Erdészeti Egyesület közleménye szerint a rendezvénysorozat célja, hogy a magyar erdőket és a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Az idei évben az erdők megújulásával kapcsolatos ismereteké lesz a főszerep, az egyes események tematikája az erdészeti erdei iskolahálózat intézményeire és oktatási programjára épül.

A rendezvényeken az érdeklődők többek között megtudhatják, hogyan születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy hogy milyen "sebességgel" vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására - olvasható a közleményben.

A kifejezetten gyerekeknek szervezett programok - szakvezetések, játékos erdei tanórák - mellett számos felnőtteket megszólító és családi rendezvény is szerepel a kínálatban. A Körösök mentén a muzsika hangjai is felcsendülnek az erdőben, de lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás, valamint az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Az Erdők hete nyitórendezvénye szeptember 28-án, a Zala megyei Csömödéren lesz, ahol az erdei kisvasúton működő, Magyar Termék Nagydíjjal elismert Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt a látogatók.

A 19. Erdők hete részletes programja a www.erdokhete.hu internetes oldalon olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.