Programajánló

Egész napos fesztivált tart a BMC-ben a Concerto Budapest és az UMZE Kamaraegyüttes

A hallgatás napja címmel a Concerto Budapest és az UMZE Kamaraegyüttes egész napos fesztivált tart a Budapest Music Centerben (BMC) október 11-én, vasárnap.

2015.09.22 06:30MTI

A Keller András és Rácz Zoltán művészeti vezetésével, hagyományteremtő szándékkal megvalósuló fesztiválon bemutatók (Vidovszky László és Csalog Gábor egy-egy műve), magyarországi bemutatók (Olivier Messiaen-tól, Steve Reichtől és Eötvös Pétertől) és a magyar közönség számára alig ismert szerzők (többek között Giya Kancheli és Tan Dun) művei mellett az Új Zenei Stúdió alapítóinak szerzeményei is megjelennek, és Ligeti György és Kurtág György darabjai is kihagyhatatlanok - olvasható a Concerto Budapest közleményében.

Fiatal magyar vonósnégyesek mutatkoznak be, és zenei filmritkaságok is várják a látogatókat. A klasszikus repertoárból elhangzik J. S. Bach összes szóló zongoraversenye, és a nap folyamán Bach A fúga művészete című művének legkiválóbb felvételeit is lejátsszák, partitúráját kivetítőn követhetik az érdeklődők.

A nap vendégei között lesznek a Concerto Budapest régi muzsikus barátai - az Amadinda Ütőegyüttes, Csalog Gábor, Lakatos György, Rácz Zoltán -, valamint számos ifjú tehetség - Ránki Fülöp, Fejérvári Zoltán és Balog József - is muzsikál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.