Támogatás híján

Húsz év után elmarad a magyarkanizsai dzsesszfesztivál

Támogatás hiányában idén elmarad a húszéves hagyománnyal rendelkező magyarkanizsai dzsesszfesztivál.

2015.09.12 23:30MTI

A magyar-szerb határ melletti településen minden szeptemberben megrendezik a dzsessz kortárs, improvizatív és avantgárd irányzatainak fesztiválját, és ez az idén is így lett volna a települést érintő óriási migránsnyomás ellenére. A szerbiai kulturális minisztérium azonban nem támogatta a rendezvényt, mert - mint fogalmaztak - az nem szolgálja Szerbia, illetve a szerb kultúrpolitika érdekeit.

Dejan Vujinovic, a fesztivál főszervezője elmondta: nagyon csalódottnak érzi magát, hogy egy ekkora hagyománnyal rendelkező, a térségben egyedülálló zenei fesztivált nem tart támogatásra érdemesnek a szerb kulturális minisztérium. Hozzátette, a zenészek akár gázsi nélkül is felléptek volna, ám a fesztivál kísérőrendezvényeire, és az alapvető eszközökre sem volt pénz. Megjegyezte azonban, hogy reményei szerint jövőre lesz pénz arra, hogy újra megszervezzenek egy olyan dzsesszfesztivált, amilyenhez "ezer kilométeres körzetben nincs hasonló".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.