Új, állandó otthon

Liverpoolba költözik a brit rock- és popzenei múzeum

Liverpoolba költözik a brit rock- és popzene elmúlt hetven évét bemutató British Music Experience múzeum, amelynek korábban a brit főváros adott otthont.

2015.09.10 20:57MTI
Wikipedia/Adrianward

A múzeum 2009-ben nyitotta meg a kapuit a londoni O2 Arénában, és már tavalyi bezárásakor megindult a keresés egy új, állandó otthon után - adta hírül a BBC News.

Liverpool polgármestere, Joe Anderson csütörtökön jelentette be, hogy a populáris zenét bemutató kiállítás a liverpooli Cunard épületbe költözik és 2016 tavaszától fogad ismét látogatókat.

A tárlaton több száz rocktörténeti emlék látható, köztük David Bowie Ziggy Stardust jelmeze és a New Order banda Blue Monday című számának eredeti, kézzel írt szövege.

A jótékonysági alapítvány által működtetett múzeum egy kávézóval és egy szuveníreket, illetve kifejezetten gyűjtőknek szánt különlegességeket kínáló bolttal is kiegészül.

A tárlat várhatóan évente 200 ezer hazai és külföldi látogatót fog vonzani a városba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.