Golden Icon

Schwarzenegger kapja a Zürichi Filmfesztivál életműdíját

"Különleges életével és a testkultúra területén, a filmiparban és a politikában végzett munkájával Schwarzeneggernek sikerült a világ egyik legtekintélyesebb személyiségévé válnia" - áll az indoklásban.

2015.09.08 21:08MTI
Fotó: Wikipedia Commons

Arnold Schwarzenegger kapja az idei Zürichi Filmfesztivál életműdíját, a Golden Icon Awardot.

Az osztrák származású amerikai színész szeptember 30-án veheti át a díjat Zürichben - közölte kedden a fesztivál. A Golden Icon Award a fesztivál legrangosabb elismerése.

A 67 éves Schwarzenegger életművét pódiumbeszélgetés formájában mutatja be, majd a közönség láthatja a színész új, Maggie című filmjét is. A zombis filmben Schwarzenegger egy a haldokló lányáról gondoskodó farmert alakít.

"Különleges életével és a testkultúra területén, a filmiparban és a politikában végzett munkájával Schwarzeneggernek sikerült a világ egyik legtekintélyesebb személyiségévé válnia. Arnoldnak olyan sokoldalú a karrierje, mint senki másnak előtte Hollywoodban, és a karrierje sikerei mellett globális márkává vált. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy átadhatjuk neki az idei Golden Icon Awardot" - közölték a fesztivál szervezői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.