A velencei biennále nemzeti biztosa

Lemondott posztjáról Balatoni Monika

Inkább a képzőművészet és az építészet mellett a többi művészeti ágra is koncentráló magyar jelenlétet tervez a velencei biennálékon.

2015.09.05 01:30MTI

Lemondott posztjáról Balatoni Monika, a velencei biennále nemzeti biztosa. Felmentését szeptember végével kezdeményezte az emberi erőforrások miniszterénél - tájékoztatta a Velencei Biennále Nemzeti Biztosi Iroda az MTI-t pénteken.

Balatoni Monika 2014. november elseje óta látta el a nemzeti biztosi feladatokat. Kinevezése után az MTI-nek úgy fogalmazott, a képzőművészet és az építészet mellett a többi művészeti ágra is koncentráló magyar jelenlétet tervez a velencei biennálékon.

"A biennále komoly imázsépítési lehetőség mind a részt vevő művészek, mind az országok számára, jó lenne ezeket a lehetőségeket bővíteni a képzőművészeten és az építészeten túl is; ráadásul jó ideje megfigyelhető tendencia, hogy a hagyományos művészeti ágak között egyre inkább elmosódnak a határok" - hangsúlyozta hivatalba lépését követően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.