Programajánló

Elkezdődött a Humor- és Borfesztivál a Ferencvárosban

Péntektől két napon át várja a Humor- és Borfesztivál főzőversennyel, koncertekkel, borkóstolókkal, kiállítással és gyerekprogramokkal a vendégeket a főváros 9. kerületében.

2015.09.04 16:34MTI

A fesztivál évről évre egyre népszerűbb, és a hagyományos programok mellett erős közösségépítő szerepe is van - emelte ki Bácskai János, a kerület polgármestere a fesztiválról tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A programokról szólva elmondta, hogy a fesztivál "vidám oldaláról" Sándor György humorista gondoskodik, de levetítik például Kocsis Tibor Magyarok a Barcáért című filmjét is.

A rendezvény Miklóssy Mária sepsiszentgyörgyi festőművész kiállításának megnyitójával veszi kezdetét a Pincegalériában, majd a Bakáts téri programokkal folytatódik - emelte ki Tóth Betty, a Ferencvárosi Művelődési Központ igazgatója.

Pénteken délután a nagyszínpadon az operettirodalom leghíresebb mulatós dalaiból hallgathat meg a közönség válogatást, majd a Vivát Bacchus Énekegyüttes koncertjére várják az érdeklődőket. Ezt követően Maksa Zoltán lép fel, az estét Tóth Vera koncertje zárja.

Szombaton délelőtt a gyerekeké lesz a tér, akiknek a Batyuszínház mesejátékával és koncertekkel készülnek a szervezők, délután pedig népzenei program veszi kezdetét, amely egészen a második ferencvárosi nyílt lecsóbajnokság kezdetéig tart majd. Az estét Kocsis Tibor filmjének vetítése zárja.

A programok mellett mindkét nap folyamatosan kézműves játszóházakkal, iparművészeti vásárral, gasztronómiai és borászati bemutatókkal várják a helyszínre érkezőket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.