SpongyaBob és Lazarus

David Bowie színházi darabokkal folytatja a munkát

David Bowie legutóbbi albuma, a The Next Day 2013-as megjelenése előtt tíz évig hallgatott, most két színházi produkcióval folytatja a munkát.

2015.09.03 03:30MTI

A brit rocksztár a jövő nyáron debütáló SpongyaBob-musicalhez ír számokat, és ő jegyzi a novemberben New Yorkban bemutatkozó Lazarus zenéjét is - számolt be róla szerdán a The Daily Telegraph.

A chicagói Oriental Theatre a napokban jelentette be, hogy a SpongeBob The Musical című darab bemutatójára 2016. június 7-én kerül sor. A musical zenéjén egy sor élvonalbeli zenész - köztük a The Flaming Lips és a They Might Be Giants amerikai együttes, valamint a nyolcvanas évek popikonja, Cyndi Lauper és John Legend énekes-dalszerző - dolgozik Bowie-val.

A musical a SpongyaBob Kockanadrág című nagy sikerű animációs tévésorozat történetéből születik. A chicagói premier után a Broadway közönsége is láthatja majd a tervek szerint.

A 68 esztendős Bowie egy évtized után, 2013-ban rukkolt elő új albumával, a The Next Day című lemezzel, amely nagy feltűnést keltett és nyomban átvette a brit lemezeladási lista vezetését. Tavaly ősszel a zenész Nothing Has Changed címmel új válogatásalbumot is kiadott egy új számmal.

Ivo van Hove, a Lazarus rendezője tavasszal beszélt arról, hogy a zenész dallamai hallhatók majd a darabban. A művet a New York Theatre Workshop tűzi műsorára novemberben. A Lazarus A Földre pottyant férfi című hetvenes évekbeli brit sci-fi történetét dolgozza fel, amelyben annak idején Bowie játszotta a New Yorkba érkező földönkívülit.

Bár a rocksztár számos filmben szerepelt és a Broadway-n is fellépett a nyolcvanas évek elején Az elefántember című drámában, a SpongyaBobban és a Lazarusban azonban a hírek szerint nem lép színpadra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.