Reggeltől estig

Vásári forgataggal nyitja új évadát a Kolibri

Idén is megrendezi nagysikerű évadnyitó fesztiválját a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház: szombaton a Jókai téren színes vásári forgataggal és előadásokkal várják a családokat reggeltől estig.

2015.09.02 22:30MTI

A váltott színpadokon zajló, egész napos, ingyenes rendezvényen a hazai báb- és utcai előadóművészet olyan kiváló képviselőivel találkozhat a közönség, mint a kecskeméti Ciróka vagy a veszprémi Kabóca Bábszínház, valamint régóta visszatérő vendégként a pécsi Márkus Színház. A szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval ismét igyekszik elbűvölni a fiatal közönséget, és idén a hazai produkciók mellett egy új-zélandi vendégelőadó is bemutatkozik - közölte a teátrum az MTI-vel.

A Kolibri Színház egy népszerű, felújított Róbert Gida előadással készül a programra, este pedig a társulat színészeiből álló fúvószenekar szórakoztatja a közönséget. A színház bejáratánál a hagyományokhoz híven a Vitéz László bábjáték-automata várja a gyerekeket, a fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti.

A 24. alkalommal megrendezett eseményt a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezték, aki a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja is volt egyben. A Kemény Henrik által őrzött vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Ziráno Színház, a kaposvári BábSzínTér és a szombathelyi Mesebolt Bábszínház produkcióiban elevenedik meg.

Ebben az évben is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.