Programajánló

Nyárbúcsúztató koncerttel zárul a Hermina Galéria Zenekép című kiállítása

Nyárbúcsúztató koncerttel zárul hétfő este a zuglói Hermina Galéria Zenekép című kiállítása. A galéria őszre újabb crossover művészeti eseményekkel készül.

2015.08.30 22:30MTI

A május 27-én nyílt tárlaton - az új galéria bemutatkozó kiállításán - fiatal művészek, 13 képzőművész és 11 zeneszerző járta körbe az ismétlés, hasonlóság témakörét, a miniatűr műfaját használva fel e célra. A témára minden felkért alkotó két művet készített: a zeneszerzők egy perc körüli időtartam alatt előadható kompozíciókat, a képzőművészek 10-szer 10 centiméter körüli képeket, például fotót, akvarellt, kollázst, grafikát, festett vagy hímzett vásznat.

A nyár folyamán hét Zenekép alkotói estre került sor, amelyen bemutatkoztak a művészek, beavatva alkotói folyamataikba az érdeklődőket. A programsorozat záróakkordjaként augusztus 31-én, hétfőn nyárbúcsúztató koncertet rendeznek a galériában, amelyen bemutatják a Zenekép zeneszerzőinek 1-1 perces műveit. A sorozatban résztvevő képzőművészek alkotásai is megtekinthetőek még ezen a napon.

A koncerten Bolcsó Bálint, Gryllus Samu, Futó Balázs, Szigeti Máté, Balogh Máté, Tornyai Péter, Kedves Csanád, Sándor László, Rubik Ernő, Horváth Balázs és Muntag Lőrinc műveit Bartha Márk (beatbox), Bán Máté (fuvola), Darázs Renáta (ének), Németh András (pianínó), Rubik Ernő (pianínó), Tornyai Péter (zenélődoboz) és Tornyainé Dóry Zsuzsa (cselló) adja elő.

Sztipán Orsolya galériavezető az MTI-nek elmondta, hogy az őszre többek között a különleges, Kottagrafika című kiállítással készülnek a Zenekép alkotói csoport szervezésében, amelyen a zeneszerzők partitúrái által ihletett képzőművészeti alkotások lesznek láthatók. Egy másik "crossover esemény" lesz a Nikolaus Gerszewski által vezetett művészeti együttes koncertje és kiállítása.

Az őszi idényben fellép Szepes András csembalóművész és Katona Dóra gordonkaművész, bemutatják Serei Zsolt zeneszerző egyik darabját, a kiállítók között Vizsolyi János szobrászművész mellett fiatal zuglói festők is bemutatkoznak. Folytatódnak az interaktív alkotói estek meghívott előadókkal, a kisgyermekes családokat pedig "könnyedén komoly" koncertekre várják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.