2016. január 1-től

Újabb öt évre Crespo Rodrigót bízták meg a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház vezetésével

Újabb ötéves időtartamra megbízta az intézmény vezetésével a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház jelenlegi igazgatóját, Crespo Rodrigót csütörtökön a város képviselőtestülete ellenszavazat nélkül, négy tartózkodás mellett 2016. január 1-től.

2015.08.30 01:30MTI

A nyilvános pályázaton, amelyet a város önkormányzata 2015. június 15-én tett közzé, egyedül a jelenlegi igazgató indult. Géber András sajtóreferens tájékoztatása szerint Crespo Rodrigo pályázatának értékelésére a képviselőtestület a törvényi előírásoknak megfelelően kilenc tagú szakmai bizottságot kért fel, amely augusztus 14-én ülésezett. A szakmai bizottság egybehangzóan, ellenvélemény nélkül támogatta a jelenlegi igazgató megbízatásának további öt évre szóló meghosszabbítását.

A tatabányai színház fennállásának 25. évében, 2014-ben hozta létre első állandó, közalkalmazotti társulatát, 12 színésszel. A társulat az idei évadban hat saját produkcióban színpadra állított, felnőtteknek szánt művet játszik és 12 gyermekdarabot tűz műsorra.

A Népház az egyik legrégibb művelődési intézmény Tatabányán. Építését 1913-ban kezdte el a Magyar Általános Kőszénbánya Rt., majd 1917-től adta át a nagyközönségnek, művelődési intézmény céljaira.

Az Éless Béla vezette Komárom Megyei Játékszín 1989. október 1-jén költözött be a Népházba, és Népház-Játékszín néven lett Tatabánya első államilag támogatott, hivatásos kőszínháza. A színház 1994-ben vette fel a közeli Ászáron született tragika, Jászai Mari nevét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.