Víz alatt

Átmenetileg bezárt a viharkárok miatt az Uránia két alagsori kamaraterme

Az augusztus 17-i hatalmas felhőszakadás következtében a Rákóczi út 21. szám alatt található, film- és mozitörténeti jelentőségű műemlék épület beázott, az alagsorban üzemelő, 60 fős Csortos és a Fábri terem víz alá került.

2015.08.27 19:26MTI

Átmenetileg bezárt a viharkárok miatt az Uránia Nemzeti Filmszínház két alagsori kamaraterme - közölte a Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Mint a közleményben áll, az augusztus 17-i hatalmas felhőszakadás következtében a Rákóczi út 21. szám alatt található, film- és mozitörténeti jelentőségű műemlék épület beázott, az alagsorban üzemelő, 60 fős Csortos és a Fábri terem víz alá került.

A mentés azonnal megkezdődött, de a több száz köbméter vízzel szemben minden emberi erőfeszítés kevésnek bizonyult. Az intézmény az MTI megkeresésére közölte, hogy az özönvízszerű eső okozta kár jelentős, a teljes alsó szintet azonnal le kellett zárni. A kárfelmérés- és -mentesítés idejére a Fábri és Csortos teremben az összes vetítés elmarad.

A 425 fős díszterem változatlanul üzemel. A menedzsment mindent megtesz a kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében, valamint bízik abban, hogy az Uránia Nemzeti Filmszínház belátható időn belül ismét teljes kapacitásával működhet a megszokott magas színvonalon - áll a közleményben.

Mint közölték, a helyreállítás hosszú ideig tarthat, az őszi, téli rendkívül sűrű rendezvényidőszak programjait a díszteremre koncentrálva alakítják át, úgy, hogy minél több programelem megvalósulhasson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.