Programajánló

Hetvenedik jubileumi évadjára készül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata

Hetvenedik jubileumi évadjára készül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, ahova több évtizedes szünet után ismét visszatér rendezni a kolozsvári Tompa Gábor.

2015.08.29 01:30MTI

Az erdélyi színház ebben az évadban ünnepli az intézmény alapításának a hetvenedik évfordulóját. A társulat kedden tartotta évadnyitó társulati ülését, amelyen Keresztes Attila művészeti igazgató, a Tompa Miklós Társulat vezetője az előző idény eredményeit értékelve kifejtette: a társulat immár művészi potenciálja színvonalán teljesít, ami az erőteljes munkatempónak és az egyre inkább megmutatkozó társulati összetartozásnak köszönhető.

Bejelentette, hogy az új évad repertoár-tervezete szerint nyolc bemutató lesz, de vendégelőadások is műsoron szerepelnek budapesti, katowicei, beregszászi és újvidéki társulatok előadásában.

Közölte, hogy ebben az évadban a társulattal olyan rendezők fognak dolgozni, mint Sorin Militaru, Keresztes Attila, Tasnádi Csaba, Mohácsi János, Mezei Kinga, valamint a kolozsvári Tompa Gábor, aki évtizedek után tér vissza szülővárosába, Marosvásárhelyre rendezni.

A művészeti igazgató közölte, hogy az idén is sokszínűségre törekszenek, így a közönség láthat operettet, drámát, kalandjátékot, fantasztikus játékot és improvizatív előadást.

A tavalyi évadban a magyar és román társulattal működő Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznak 300 előadása és 65 ezer nézője volt. A Tompa Miklós Társulat produkcióit 41 ezer néző látta 167 előadáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.