KKM

A Magyar Közösség nevet kapta egy híd Sao Paulóban

A határozat kihirdetésétől fogva a napi kétmilliós forgalmat bonyolító átkelő a Magyar Közösség hídja nevet viseli.

2015.08.26 06:30MTI

A Magyar Közösség hídja elnevezést kapta egy forgalmas átkelő a brazíliai Sao Paulóban, az állam kormánya ezzel szerette volna kifejezni köszönetét a magyar diaszpórának a város és az állam építésében, fejlesztésben szerzett érdemeiért - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden az MTI-vel.

A tárca közleményében kifejtették: Geraldo Alckmin, Sao Paulo állam kormányzója aláírta azt a dekrétumot, amely a húszmilliós metropolisz egyik legforgalmasabb közúti hídjának új elnevezéséről dönt. A határozat kihirdetésétől fogva a napi kétmilliós forgalmat bonyolító átkelő a Magyar Közösség hídja nevet viseli.

A híd abban a kerületben található, amely a múlt században az ottani magyar közösség központja volt.

A határozat kihirdetésével Sao Paulo állam kormánya ki akarta fejezni köszönetét a magyar diaszpórának a város és az állam építésében, fejlesztésben játszott elévülhetetlen érdemeiért - írták.

A KKM emlékeztetett: Sao Paulo állam és annak hasonló nevet viselő fővárosa ad otthont a legnagyobb, 80-100 ezresre becsülhető dél-amerikai magyar diaszpórának. A magyarság jelentős szerepet játszott a város és az állam építésében, iparosításában, valamint kulturális életének fejlesztésében.

A magyar kormány a déli nyitás politikájának részeként megerősítette jelenlétét a legnagyobb dél-amerikai államban: Magyarország ez év tavaszán újranyitotta a 2010-ben bezárt Sao Pauló-i főkonzulátust, amely ismét ellátja a jelentős szórványmagyarság, valamint az odalátogató magyarok érdekeinek védelmét, továbbá segíti a kereskedelmi, üzleti és kulturális kapcsolatok kibontakozását.

A hidat az október 23-i megemlékezések keretében avatják fel ünnepélyesen - áll a minisztérium közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.