Az év legjei

DiDonato, Kaufmann, Lang Lang az Echo Klassik idei díjazottjai között

Az év énekesnőjének az amerikai Joyce DiDonatót, az év énekesének a német Jonas Kaufmannt, az év zongoraművészének a kínai Lang Langot választotta a zsűri az idei Echo Klassik díjak sorában.

2015.08.26 03:30MTI

A német zeneipari szövetség (BVMI) kulturális intézete, a Deutsche Phono-Akademie 22 kategóriában csaknem 60 zenésznek, énekesnek, együttesnek, zenei kiadónak és szervezetnek ítélte oda az 1994 óta évente átadott rangos elismerést.

A hétfőn bejelentett díjazottak között van továbbá az év karmesterének választott amerikai David Zinman, Riccardo Chailly és a lipcsei Gewandhaus zenekara, Vilde Frang norvég hegedűművész, Elina Garanca lett operaénekes, valamint Piotr Anderszewski lengyel és Grigorij Szokolov orosz zongoraművész. Díjban részesült David Robertson és a New York-i Metropolitan zenekara és kórusa is, Lang Lang nemzetközi zenei alapítványának munkáját pedig különdíjjal ismerték el.

Az év bestselleréért járó Echo Klassik-díjat a német crossoverhegedűs, David Garrett nyerte Timeless - Brahms & Bruch Violin Concertos című albumáért, amelyet a Zubin Mehta vezényelte Izraeli Filharmonikusokkal vett lemezre tavaly.

Az életmű-kategória díjazottját később nevezik meg - olvasható a díj honlapján (www.echoklassik.de) megjelent közleményben.

Az idén 22. alkalommal odaítélt díjakat egy ünnepélyes gála keretében október 18-án adják át a berlini Konzerthausban, az est moderátora Rolando Villazón mexikói tenor és Nina Eichinger német színésznő lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.