Migránsok

Egy perc csend a toplisták élén

Már megjelenése előtt internetes slágerlisták élére került az az egyperces néma csendet tartalmazó "dal", amelyet Raoul Haspel osztrák előadó dobott piacra, hogy az emberek "békés és csendes módon" fejezhessék ki az osztrák és az európai menekültpolitikával kapcsolatos elégedetlenségüket.

2015.08.23 16:01MTI
Facebook Raoul Haspel

A 35 éves művész "száma" az előrendeléseknek köszönhetően már csütörtökön éllovas lett az iTunes zeneletöltő portál ausztriai slágerlistáján, holott azon csak pénteken kezdték meg a forgalmazását, és az élbolyba került az Amazon webáruház ausztriai popzenei eladási listáján is, ahol pedig csak augusztus 28-tól lesz elérhető. Schweigeminute (Traiskirchen) című szokatlan produkciójával a sokoldalú tehetségéről ismert osztrák művész "az osztrák menekültpolitika megrendítő csődje elleni békés, nyugodt" tiltakozásra hív fel és a bevételt teljes egészében a túlzsúfolt traiskircheni menekülttáborban élő, ezrével a szabad ég alatt éjszakázó migránsok támogatására ajánlja fel.

Raoul Haspel felháborítónak tartja, hogy "néhány percnyi autóútra Bécstől, ahol a világ egyik legjobb egészségügyi ellátása van, kisbabák a szabad ég alatt kénytelenek megszületni". Mint mondta, azért választotta a "csendes tiltakozás" módját, mert "az egyre hangosabbá váló vitában, amelyben mindenkinek oly határozott véleménye van, meghallatlanok maradnak az érvek és a tiltakozások", márpedig "akik a leghangosabban kiabálnak, azok a legkevésbé járulnak hozzá a megoldáshoz". Az egy perc néma csend 99 eurócentért tölthető le Ausztriában az iTunes és a Google Play Music online zeneáruházban, és 1,29 euróért az Amazon platformjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.