Világkiállítás

Látogatói csúcsot döntött az ünnepi hét a magyar pavilonban

Több mint húszezren voltak kíváncsiak az augusztus 18-án tartott tehetség napjára.

2015.08.21 01:30MTI

Látogatói csúcsot hozott a magyar pavilonnak az augusztus második felében rendezett ünnepi hét a milánói világkiállításon - tájékoztatta Rétfalvi Flóra, a pavilon kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.

Több mint húszezren voltak kíváncsiak az augusztus 18-án tartott tehetség napjára, amelyen a Polgár testvérek játszottak szimultán sakkversenyt a látogatókkal, délután pedig a Virtuózok tehetségei fiatal olasz zenészekkel közösen tartottak komolyzenei koncertet - ismertette.

A hét másik kiemelkedő eseménye az augusztus 20-ai államalapítás ünnepéhez kapcsolódó programsorozat volt, amelyre szintén több ezren voltak kíváncsiak - közölte a kommunikációs vezető.

A magyar pavilon augusztus 20-án is egyedi programokkal várta a látogatókat - írta. A programsorozat az Expo főutcáján promenáddal és aratófelvonulással indult, majd a magyar pavilonban ünnepélyes keretek között megáldották az ősi alakor búzából készült új kenyeret.

Bemutatkozott a Halasi Csipkeház és a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület Kézműves Közössége, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége pedig kézműves mesterei pedig betekintést adtak a magyar népművészetbe. Az estét a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Junior Príma Díjas zenészeinek előadása, majd Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész koncertje zárta - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.