Elismerés

Lionel Richie az év személyiségeként kap Grammy-díjat februárban

Két nappal a jövő évi 58. Grammy-gála előtt Lionel Richie-t a MusiCares Person of the Year elismeréssel tünteti ki az amerikai lemezakadémia.

2015.08.19 11:55MTI
Facebook

A 2016-os díj Richie zenei alkotói munkásságát és karitatív tevékenységét ismeri el. A február 13-án - két nappal a Grammy-díjak kiosztása előtt - megrendezett gálavacsora és gálakoncert bevételeit a MusiCares kapja, amely arról gondoskodik, hogy az anyagi, orvosi és személyes segítségre szoruló zenészeknek legyen hova fordulniuk.

A Richie tiszteletére szervezett ceremónián több korábbi Grammy-díjas, köztük Lady Antebellum, Pharrell Williams és az énekes-dalszerző Luke Bryan is fellép.

"Igazi megtiszteltetés, hogy Lionel előtt tiszteleghetünk, akinek zenei tehetsége és filantróp tevékenysége világszerte milliókra volt nagy hatással" - fogalmazott Neil Portnow, a lemezakadémia elnöke.

A 66 éves Richie elmondta: nagyon büszke az elismerésre, hiszen "ez a zeneipar legrangosabbja, mert azt jelenti, hogy az ember karriert csinált", végigjárta az eltervezett utat.

A grammy.com tájékoztatása szerint a MusiCares Person of the Year átadása a Grammy-díjak átadásával tetőfokára hágó Grammy-hét egyik legjelentősebb eseménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.