Gyász

Elhunyt Békés Judit, az MTI fotóarchívumának korábbi vezető munkatársa

Az 1970-es évek közepén kezdett dolgozni a Magyar Távirati Irodánál. Nyugdíjazásáig, 2005-ig az MTI munkatársa volt.

2015.08.17 22:30MTI

Hetvenöt éves korában, súlyos betegség után hétfő hajnalban elhunyt Békés Judit, a Magyar Távirati Iroda (MTI) fotóarchívumának korábbi vezető beosztású munkatársa - mondta el az MTI-nek férje, Békés Attila.

Békés Judit 1940-ben született. Főiskolán népművelői tanulmányokat végzett, pályáját könyvtárosként kezdte. Fiatal kora óta részt vett a magyar néptáncmozgalom fejlesztésében, művelésében. A Vadrózsa együttessel az olaszországi Agrigentóban rendezett nemzetközi fesztiválon Arany Templom-díjat nyert.

Az 1970-es évek közepén kezdett dolgozni a Magyar Távirati Irodánál. Nyugdíjazásáig, 2005-ig az MTI munkatársa volt. Nyugdíjasként a Népszava fotóarchívumát gondozta.

Temetéséről később intézkednek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.