Kell egy hét...

ElSzigetelődtünk - "Imre, mondd a mikrofonba, hogy Motherfucker"

Pécsi Massif, Brains, Hollywood Undead, Kings Of Leon - szombati Szigetelés. Jóvót.

2015.08.16 19:30ma.hu

A maracas, közismertebb nevén rumbatök egy nyalóka alakú üreges hangszer, amibe apró magvakat, kavicsokat szokás tenni. Ezeket párosával rázva kapjuk a magas, éles hangokat.

Tegnap a nagyszínpadnál kaptunk egy felfújható lufit, amiben volt valami, ami hangot adott ki. Hát jól van, home made maracas. Nem baj, rázta mindenki ezerrel.

A hangulatfokozó dj. srácon már látszott, hogy így a hét végére lassan kifogy az „Everybody, hands up in the air” vagy az „ Are you with us citizen?” jellegü kiáltásokból. De azért lóbálta ő is a lufiját rendesen. Öt perc után szerintem mindenki keze begörcsölt a rázogatásban. A rajongók maradtak Major Lazer-en, a többiek pedig igyekeztek minél messzebbre menekülni a színpadtól.

A délutánt a pécsi együttes, a Punnany Massif nyitotta. A nagy meleg ellenére voltunk páran, de mindenki igyekezett az árnyékvonalon belül maradni. Hallottam már sokszor élőben a srácokat, a számaik pörgősek, a közönséggel mindig nagyon együtt mozognak. A mostani koncerttel valami azonban nem volt oké. Nagyon kevés saját számot, maximum ha négyet számoltam össze tőlük. A többi ilyen átvezető, énekeltető "Ooo-ooo"-zós volt. Nyilván a külföldiek nem sokat tudtak volna kezdeni, például a Nincsen Zsé című számok pörgős nyelvezetével, de az is igaz, hogy a közönség nagyrészt magyarokból állt. Akiket utána megkérdeztem, mind úgy voltak vele, hogy hiányolták a zenekartól megszokott stílust. Abban egyetértettünk, hogy persze, jól mutattak a nagyszínpadon, de egy Budapest Parkos, vagy Akváriumos koncerten nagyobb a hangulat, és talán az együttes is könnyebben el tudja magát engedni a meg szokott közönség előtt.

Azt a néhány dalt természetesen mind teli torokból énekeltük. A Másfél hete számukat felpörgetve hozták el, a nagyszínpad előtti téren az emberek népzenei alapra táncoltak és húzták magukkal a külföldieket is.

A tűző napon a Hollywood Undead folytatta a koncertezést, akik a Day of the Dead című legújabb albumukat is megmutatták. A fellépés közepén megjelent a színpadon Imre. Egy 13-14 körüli magyar kissrác, zenekaros pólóban. Valahonnan az első sorból ránthatták fel. A fiú arcán több ezer wattos vigyor és egy kis megilletődés látszott. Miután sokadik alkalomra sikerült a zenekarnak is kimondania a nevét, a kis Imi belekiabálta a mikrofonba, hogy "Motherfucker", majd a mikrofont elmarva végig tolta a zenekarral a Comin' in Hot című számukat. Valószínűleg élete egyik legjobb napja lehetett, tisztelet a srácoknak, ez egy szép gesztus volt.

Major Lazer és Kings of Leon volt még hátra aznap este. Előbbitől a fejem is megfájdult, utóbbira a felgyűlt tömeg miatt már nem mertünk visszamenni. Meglátogattuk a Telekom színpadon zajló Brains koncertet. Hely természetesen ott sem volt, ők simán elfértek volna nagyszínpadon, és a látvány is megállta volna a helyét. Stand Firm névre keresztelt turnéjukkal érkeztek a Szigetre, de szerencsére nem hiányoztak a régi kedvencek, mint például a Real Talk, a Hurts, vagy épp a Superheroes és a Take you high.

Egy bolognais lángos mellett kellemesen lehetett őket dúdolgatni. De egy jó tanács: kajával a szájban ne énekeljetek. Nem túl gusztusos látvány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.