Kell egy hét

ElSzigetelődtünk - Néma Foals és fullos Avicii

Ahol jól voltunk, ahol mintha ott se lettünk volna, és ahová nem fértünk be.

2015.08.16 18:14ma.hu

A csütörtöki nap fénypontja az volt, mikor a Foalson elment fél percre elment a hangosítás. Háttérzenének kis habbal elment volna, de akkora porfelhő terjengett a nagyszínpadnál, hogy a zenekart sem lehetett látni.

MTI Balogh Zoltán

A The Maccabees, a The Ting tings, és az előbb említett "csöndes" együttes viszonylag nagy tömeget kapart össze az esti Ellie Goulding koncertre.

Kíváncsian vártam, hogy vajon a szőke énekesnő valóban olyan jó, mint ahogy írják róla. Csukott szemmel teljesen élvezhető volt. Amint a színpadra pillantottam valami olyat láttam, amin nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Az apró előadón látszott, hogy nem tudja teljesen betölteni a nagyszínpad óriási felületét. Ez még nem is lett volna akkora probléma, ha a mozgásával kezd valamit. Mintha egy fuldokló robot-kacsa próbált volna két szárnycsapás között a felszínre jutni levegőért.

Vagy a kisasszony mozgásán van mit javítani, vagy a koreográfuson. Mindegy, a rajongók biztos élvezték, sokan voltak, taposták egymást, és háttal ülve a színpadnak valóban kellemes volt a hangzása.

A hétfői Robbie Williams koncert után a pénteki nap is teltházas lett. Hála a Marina and the diamonds-nak, a Kasabiannak, és természetesen Avicii-nak.

A tűző napon már délután négykor sorban álltak a jórészt magyar, 14-20-as lány csapatok a svéd dj-re várva. Na valamikor ott menekültek ki a tömegből, mikor megérkeztek a Kasabian-rajongók, sörszagúan, üvöltözve, egymást dobálva. Az utolsót tessék komolyan venni. Én is akkor hagytam el villámgyorsan a tömeget, mikor 3-4 méterről valaki a lábam elé hajította a társát. És a földön fekvő szemlátomást még élvezte is.

Kasabian végén azért már erősen lehetett érezni, hogy a kislányok visszatértek Avicii-re, legalábbbis megint nem lehetett mozdulni, akárcsak a Robbie Williams koncert alatt. Nem láttam biztonságosnak a szerveimre és a végtagjaimra nézve, hogy visszamerészkedjek a fanatikus rajongók közé, így a színpadtól nem messze ülve hallgattam végig a setlistet.

Nem volt rossz, de annyira jó sem. A mindenki által ismert, populáris számok természetesen nem mar adhattak el, volt Wake me up, Hey Brother, és az általam is igen kedvelt The Days. Kellemes csalódás volt, hogy más, kevésbé ismert számait is hallhattuk. Összességében a Szigetnek biztos megérte, még egy teltházas napot kipipálhatott.

Avicii után az A38-on jártunk. Vagyis csak jártunk volna, de a Dropkick Murphys már a koncert kezdete előtt teljesen feltöltötte a sátrat. A biztonságiak senkit nem engedtek le, és egymás után kellett arrébb cipelni a sátor oldalsó részén beszökni próbálkozókat.

Ennyi ember csak azt jelenthette, hogy nagyon jó koncert volt. Ha ők mondják. Mi sajnos a közelébe sem jutottunk.

Bánatunkban elmentünk aludni, teljesen elfeledkezve a 3-kor kezdődő Knife party-ról. Ez nem a mi napunk volt :(

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.