Gálaest

Hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését segíti Mága Zoltán

Több ezer hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdését segíti augusztus 19-i debreceni jótékonysági gálaestjével Mága Zoltán.

2015.08.16 04:30MTI

A hegedűművész a gálaest bevételének egy részét ajánlja fel, hogy tanszerekkel, cipőkkel és ruhákkal támogassa a nehéz sorsú családokat - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó ügynökség pénteken az MTI-vel.

Mága Zoltán a Filmzenék Csillagai című országos turnéja keretében lép színpadra a debreceni Nagytemplomban, ahol a harmincas évektől a kilencvenes évekig tartó időszak legnépszerűbb magyar és külföldi filmslágereit hallhatja a közönség a Primarius Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

Andrew Lloyd Webber, Ennio Morricone, Nino Rota, John Williams, Seress Rezső és számos más híres zeneszerző dalát elismert művészek adják elő. A produkció sztárvendégei között lesz Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Kiss B. Attila tenor, Szulák Andrea dzsesszdíva és Nyári Károly dzsesszzongorista. Az esten több mint húsz klasszikus melódia csendül fel, többek között a Keresztapa, a Volt egyszer egy vadnyugat, a Love Story, valamint az Óz, a csodák csodája, a Schindler listája és a Cinema Paradiso.

A debreceni állomást követően a showműsort - amely a Budapesti Operettszínházból indult útjára - Székesfehérváron, Sümegen, Szegeden, Békéscsabán és Kaposváron is megtekintheti a közönség.

A művész az elmúlt években is több ezer tanulónak segített: élelmiszert, iskolatáskákat, füzetcsomagokat és írószereket osztott szét Szolnokon, Esztergomban és más, főleg hátrányos helyzetű diákokat oktató intézményekben. Ez évi akciója első települése Bicske volt, ahol több száz hátrányos helyzetben élő, roma és nem roma gyermek számára cipőket, sportfelszereléseket adott át mecénásai segítségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.