Közös kezdeményezés

Teltházas vetítések a SzigetMoziban

Teltházasak az idén először megrendezett SzigetMozi vetítései. A Filmalap és a Sziget fesztivál közös kezdeményezésére vasárnapig minden nap magyar filmeket is láthatnak a fesztivál látogatói.

2015.08.15 07:30MTI

A SzigetMozi vetítéssorozata keretében a Filmalap a fesztiválon műsorra tűzi a közelmúlt kiemelkedő magyar mozisikereit és nemzetközi filmfesztiválok kedvenc magyar filmjeit.

A vetítéssorozat mottója: Gyere, ülj mellém! Nézzünk magyar filmeket a Szigeten! A Filmalap elsődleges célja megalakulása óta, hogy visszahódítsa a nagyközönséget a magyar filmekre, és felhívja a figyelmet a mozizásra, mint emlékezetes közösségi élményre - áll a közleményben.

A Sziget külföldi látogatóira is gondolva a magyar filmek angol felirattal láthatóak a SzigetMoziban, ahol minden nap 13 órától a légkondicionált GameLandHub (GLH) - TedX Budapest Klub sátorban várják a közönséget.

Augusztus 14-én, pénteken Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmje látható. Mundruczó Kornél rekordszámú kutyával forgatott, utópisztikus világban játszódó, Cannes-ban díjazott Fehér Isten című alkotása szombaton lesz műsoron.

A vetítéssorozatot a Csányi Sándor, Tompos Kátya és Karalyos Gábor főszereplésével készült Coming Out című romantikus vígjáték, Orosz Dénes filmje zárja, amely az elmúlt évek legnagyobb hazai közönségsikere volt, több mint 150 ezren váltottak rá jegyet.

A szervezők a közönség véleményére is kíváncsiak: minden vetítés végén lehet szavazni a látott filmről. A szavazók közül a szerencséseket meglepetések is várják a SzigetMoziban, a közönségszavazás a Filmalap Facebook-oldalán követhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.