Augusztus 20-tól

Örökség és újítás - Kortárs magyar kézműves alkotások a Várkert Bazárban

Örökség és újítás - Kortárs magyar kézműves remekek címmel nyílik kiállítás augusztus 20-án a Várkert Bazárban.

2015.08.15 03:30MTI

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. és a Népművészeti Egyesületek Szövetségének (NESZ) szervezésében megvalósuló kiállításon a mai magyar kézműves termékek legeredetibb darabjai lesznek láthatóak - olvasható a Várkert Bazár MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A kiállított kézműves munkákat - a Várkert Bazár felkérésére - a NESZ szakmai bizottságai és Fülemile Ágnes, a kiállítás kurátora válogatta a több mint négyezer tagot számláló szövetség legkiválóbb mestereinek alkotásaiból.

A bemutatandó darabok jól reprezentálják a mozgalom alkotói közösségének műfaji, technikai és koncepcionális sokszínűségét. Az alkotók a tradicionális stílusok, technikák és motívumok széles palettáját használják fel - olvasható a dokumentumban.

A kiállítást augusztus 20-án Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere és Fülemile Ágnes, a kiállítás kurátora nyitja meg a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

A tárlat augusztus 20. és november 22. között tekinthető meg, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.