Nemzeti ünnep

Augusztus 20. - Ismét a Gellért-hegy lesz a tűzijáték fő helyszíne

Az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték legnagyobb, leglátványosabb effektjeit idén a Gellért-hegyről lövik fel, amelyek így még messzebbről lesznek láthatók.

2015.08.11 09:54MTI
Facebook Leskovics Pirotechnika - itt még a régi helyszínek

A Leskovics Pirotechnika Kft. vezető pirotechnikusa, Leskovics Éva az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta: néhány év kihagyás után idén újra tűzijátékhelyszín lesz a Gellért-hegy, emellett újként belép a Szabadság híd. A tűzijáték gerincét adó bombákat, a látványos, nagyon magasra fellőtt effekteket a Gellért-hegyről indítják majd, a telepeket és római gyertyákat pedig a katonai pontonokról, a Dunáról.

Megjegyezte: a Gellért-hegyi helyszín nagy lehetőség a számukra, hiszen az onnan fellőtt tűzijáték sokkal messzebbről látható lesz.

Kifejezetten sokat szerepel majd az ünnepi arany szín, valamint egy teljes blokkot szenteltek a nemzeti színeknek. A gyűrű- és arany fűzfaformákat is felvonultató programot a kísérőzenéhez tervezték és időzítették, a füst eloszlásához szükséges szüneteket is beiktatva.

A nem helyszínhez kötődő előkészületekkel már csaknem végeztek, a helyszíni telepítést szombaton kezdik a Gellért-hegyen, vasárnaptól, a pontonokon, jövő kedden a Szabadság hídon, szerdán pedig a Lánchídon telepítik az eszközöket - ismertette Leskovics Éva.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.