Édes anyanyelvünk

Anyanyelvi tábor a szórvány magyarságból érkező kisdiákoknak

A tatai anyanyelvi táborban olyan gyerekeket látnak vendégül, akik nem többségi magyar iskolába járnak és nincs módjuk használni anyanyelvüket, vagy még akár atrocitás is érhetik őket emiatt.

2015.08.10 01:30MTI

Anyanyelvi, hagyományőrző és továbbképző táborokat szervez a Rákóczi Szövetség a szórvány magyarságból érkezőknek - mondta Pálinkás Barnabás, a szervezet munkatársa az M1 aktuális csatornán szombat reggel.

A táborokba a Kárpátalja és a Felvidék magyar nyelvi szigeteiből érkeznek különböző korosztályok kisdiákoktól tanárokig - tette hozzá.

A tatai anyanyelvi táborban olyan gyerekeket látnak vendégül, akik nem többségi magyar iskolába járnak és nincs módjuk használni anyanyelvüket, vagy még akár atrocitás is érhetik őket emiatt - mondta Pálinkás Barnabás.

Hozzátette, az egyhetes táborozás mellett jelképes, egyszeri, tízezer forintos ösztöndíjjal is támogatják azokat, akik nem többségi környezetben iskolakezdéskor a magyar anyanyelvi oktatást választják.

A Rákóczi Szövetség táborai 1989 óta segítik a Kárpát-medencei magyarság anyanyelvének, kultúrájának, hagyományainak megőrzését. Idén 12 tábor lesz összesen, köztük olyan is, ahol határon túli történelem-, illetve magyar nyelv- és irodalomtanárok továbbképzése zajlik - ismertette Pálinkás Barnabás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.