Programajánló

Koncerttel ünnepli 60. születésnapját Ripoff Raskolnikov bluesgitáros

Ripoff Raskolnikov valódi kívülálló, akinek zenéje nem sorolható be a blues általánosan elfogadott határai közé, dalaira jellemző az erőteljes költői és zenei önkifejezés.

2015.08.05 03:30MTI
freedigitalphotos.net/adam

Koncerttel ünnepli 60. születésnapját Ripoff Raskolnikov szombaton a budapesti Kobuci Kertben, az esten az osztrák származású bluesgitáros vendége lesz többek között Ian Siegal, Oliver Mally, Little G Weevil és Kiss Tibi is - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A közép-európai blues jeles alakja 1955-ben született Ausztriában, évekig élt Angliában és Franciaországban mielőtt Magyarországon telepedett volna le. Az énekes-gitáros és dalszerző az elmúlt évtizedekben számos koncertet adott Európa különböző részein klubokban és fesztiválokon egyaránt, valamint eljutott az Egyesült Államokba is, Magyarországon pedig 1987 óta lép fel rendszeresen.

A közlemény szerint Ripoff Raskolnikov valódi kívülálló, akinek zenéje nem sorolható be a blues általánosan elfogadott határai közé, dalaira jellemző az erőteljes költői és zenei önkifejezés. Saját bevallása szerint Robert Johnson és Van Morrison zenéje volt legnagyobb hatással munkásságára. Rendszeresen jelentkezik lemezekkel, legutóbbi albuma Lenin Street címmel 2012-ben jelent meg.

Az augusztus 8-i születésnapi koncerten Ripoff Raskolnikov vendége lesz az amerikai Chuck LeMonds, Éri Péter, Fekete Jenő, Frenk, Gyenge Lajos, Herr Attila, a venezuelai Ismael Barrios, Kaszap Atilla, az osztrák Martin Gasselsberger, Nagy Szabolcs, Pribojszki Mátyás, Szabó Tamás, Varga Laca és Varga Livius is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.