Programajánló

Spanyol gasztro-design az Iparművészeti Múzeumban

A program a spanyol gasztrokultúrában megjelenő legújabb designtrendekről nyújt gazdag áttekintést.

2015.08.08 05:30MTI
freedigitalphotos.net/taesmileland

A jellegzetes spanyol gasztronómiához kapcsolódó designműtárgyakat sorakoztatja fel az Iparművészeti Múzeumban csütörtökön nyíló kiállítás - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

A Tapas - Spanyol gasztro-design című tárlat három egységre osztható: konyha, asztal, étel. A 250 tárgyat felvonultató, október 4-ig látogatható kiállításon többek között különleges ivóedények is láthatók - mondta el Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója a műsorban.



Kitért arra is, hogy az idei Design Hét díszvendége szeptemberben Spanyolország lesz, és erre az eseményre még két - egy magyar és egy spanyol - designtárlat is nyílik az Iparművészeti Múzeumban.

Hozzátette: Bécstől Madridig, a nagy rekonstrukciók után újonnan nyílt iparművészeti múzeumok új koncepciójába és missziójába a gasztronómia is teljesen bekapcsolódik. "A világ legjobb múzeumainak java arról szól, hogy egyél, vegyél, érzékelj, élményt szerezz - ez 21. századi dolog" - hangsúlyozta.

A Tapas című kiállítás az Iparművészeti Múzeum és az Acción Cultural Espanola (AC/E) szervezésében a Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet támogatásával a spanyol gasztrokultúrában megjelenő legújabb designtrendekről nyújt gazdag áttekintést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.