Programajánló

Anna-napi ünnepség az erdélyi Torockón

Annák napja Torockó községben címmel egész hétvégés ünnepséget szervez az erdélyi település polgármesteri hivatala, amely mintegy 500 magyarországi vendégre számít.

2015.08.01 07:35MTI

Szőcs Ferenc polgármester elmondta, hogy az előző években július végén a falunapokat szokták tartani, de két évvel ezelőtt megszületett az a gondolat, hogy a régi hagyományok közül frissítsenek fel valamit és azt kössék a falunapokhoz. Így született az ötlet, hogy Anna-napi bált szervezzenek. Ezek a bálok régen a helyi művelődési otthonban zajlottak, most utcabál formájában szervezik meg.

A torockói Annák napja zsíroskenyér partival, tábortűzzel és gitáresttel kezdődött pénteken este a torockószentgyörgyi Ilona-vár lábánál, majd szombaton a torockói Vajornál folytatódik ünnepi műsorral, amelynek keretében fellép többek között a Maros Művészegyüttes, a helyi fúvós és citera zenekar, a vegyeskórus, a néptánccsoport, a szentmihályi vegyeskórus, a Magyarlapádi Pirospántlikás Népi Együttes és Béres Balázs illuzionista.

Vasárnap a torockói unitárius templomban istentisztelet lesz, majd a kultúrotthon udvarán tordai pecsenyét sütnek. A polgármester elmondta, hogy ez utóbbi, disznókarajból készülő étel azért viseli ezt a nevet, mert először az erdélyi Tordán készítették.

Szőcs Ferenc elmondta, hogy Torockónak nyolc testvértelepülése van és Magyarországról mintegy 500 vendéget várnak. A településen mintegy 60 panzió működik, ezek mind megteltek már - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.