Programajánló

Pénteken kezdődik a bukovinai folklórfesztivál

Szombaton mintegy 800 viseletbe öltözött ember vonul végig az utcán zenével, tánccal és énekkel, majd a szabadtéri színpadon mutatkoznak be a hagyományőrzők.

2015.07.31 06:27MTI

Viseletbe öltözöttek felvonulása, ételkóstoló, kiállítás és népzenei koncert is várja az érdeklődőket a pénteken kezdődő Bukovinai Találkozások XXVI. Nemzetközi Folklórfesztiválon - hangzott el az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnökségi tagja a műsorban nyelvi, kulturális, viseletbeli és látványbeli színes kavalkádként jellemezte a háromnapos fesztivált.

Hozzátette: a bonyhádi programot pénteken Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Zbiegnew Kowalski, a találkozó ötletgazdája nyitja meg. Szombaton mintegy 800 viseletbe öltözött ember vonul végig az utcán zenével, tánccal és énekkel, majd a szabadtéri színpadon mutatkoznak be a hagyományőrzők.

Az érdeklődők a fesztiválon megkóstolhatják többek között a málét, valamint a galuskát, azaz a székely töltött káposztát is, emellett népzenei koncert és kiállítás is színesíti a programokat - sorolta Csibi Krisztina.

A Lengyelországból indult kezdeményezést, Bukovina egykori és mai lakóinak fesztiválját 1990 óta évente rendezik meg Magyarország mellett Romániában, Ukrajnában, Szlovákiában és Lengyelországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.