Szemle

Jake Gyllenhaal új filmjével nyílik a Torontói Filmfesztivál, a Saul fiát is bemutatják

Jean-Marc Vallée kanadai filmrendező Jake Gyllenhaal és Naomi Watts főszereplésével készült Demolition című romantikus drámájával nyílik szeptemberben a 40. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál.

2015.07.28 20:30MTI

Kedden a szervezők ismertették a filmmustra programját, amelynek Special Presentations szekciójában Nemes Jeles László Saul fia című alkotását is műsorra tűzik.

Az auschwitzi koncentrációs táborban játszódó magyar filmnek, amely idén elnyerte a cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb elismerését, a zsűri Nagydíját is, ez lesz a kanadai premierje.

A szeptember 10-től tíz napon át tartó filmes seregszemle világpremierjei között lesz a Ridley Scott által jegyzett Mentőexpedíció című sci-fi Matt Damonnal a főszerepben, valamint Michael Moore Where to Invade Next című alkotása.

Az 1976-ban alapított Torontói Nemzetközi Filmfesztivál a világ egyik legtekintélyesebb filmes seregszemléjévé vált az elmúlt mintegy négy évtized alatt. Gyakran nevezik az Oscar előszobájának, mivel számos olyan alkotást vetítenek, amelyek később fontos szerephez jutnak a hollywoodi díjszezonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.