Programajánló

Fezen - Nézőcsúcsot hozhat a szerdai nap

A tizennyolc éves Fehérvári Zenei Napok (Fezen) fesztivál szerdán kezdődik és rögtön az első napon nézőcsúcsot hozhat a Grammy-díjas brit Judas Priest zenekar fellépése.

2015.07.29 06:30MTI

A rendezvényt felvezető keddi sajtótájékoztatón Kovács Antal főszervező elmondta: ezúttal nem lesz nulladik nap, hanem rögtön a legerősebb nappal indítják a programot. Csak a nyitónapra elővételben tízezer jegyet adtak el, ami szép reményekre jogosít a fesztivál látogatottságát illetően és akár megdönthetik a 2013-as - Deep Purple koncertet is magában foglaló - Fezen nézőszámait is - tette hozzá.

Közölte, hogy a július 29. és augusztus 1. között zajló fesztiválon két beltéri színpad és két szabadtéri nagyszínpad lesz. Utóbbiakon egymástól eltérő zenei stílusú előadók lépnek fel párhuzamosan: a rock-metál színpadot egy pop-alternatív színpad "ellensúlyozza".

A főszervező jelezte, hogy a Fezen négy napja alatt a Fehérvári KultúrKorzó programját a fesztivál adja: a belvárosi Török-kútnál meglepetés zenekarok fogják szórakoztatni az érdeklődőket, amelyeket több magyar fellépő egy-egy zenésze alkot majd.

Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy a Fezen kiemelten fontos fesztiválja Székesfehérvárnak, annak helye van és lesz a város kulturális életében. Szerinte a rendezvény nagy tömegeket vonz és ma már nemcsak a fiatalokat, hanem gyakorlatilag minden korosztályt megszólít.

A hivatalos fesztiválprogram szerint július 29-én a Judas Priest mellett a Zakk Wylde vezényletével működő amerikai Black Label Society és Gus G. lép fel a nagyszínpadon. A második nagyszínpadon többek mellett fellép a Punnany Massif és a Wellhello.

Másnap a nagyszínpadon a svéd Sabaton és a Soilwork, valamint a kanadai Danko Jones lép fel, miközben a másik kültéri színpadon a magyar alternatív együttesek legnagyobbjai, a Hiperkarma, a Kiscsillag és a Vad Fruttik adnak koncertet.

Július 31-én, pénteken a Magyar napon csak hazai előadók zenélnek a Fezenen: a nagyszínpadon láthatja a közönség Ákost, a Magna Cum Laudét és a Hooliganst is, de itt ünnepli 25 éves fennállását a Sex Action, illetve a MÁV-pályán búcsúzik a fehérvári közönségtől a Subscribe.

Augusztus elsején a stílusteremtő finn sikercsapat, a HIM zárja a nagyszínpadot, de Székesfehérvárra érkezik a Lord és a Road is. Rajtuk kívül fellép még az Irie Maffia, Péterfy Bori és az Anna and The Barbies is.

A szervezők igyekeznek napközbeni programokat is kínálni, ennek megfelelően ismét lesz a belvárosba csábító Fezen-turné, strandröplabda és strandfoci pálya várja a látogatókat és a Bajnokok Városa program keretében a Fehérvár KC női kézilabdázóival, a TLI-Alba Fehérvár kosarasaival, illetve a Fehérvár AV19 jégkorongozóival mérhetik össze erejüket, tehetségüket a fesztiválozók. Utóbbi program keretében a 25 éve UEFA-kupa döntőt játszó futballistákkal is találkozhatnak a fesztiválozók.

A rendezvényen először lesz art mozi: a Fezen Klub klimatizált kistermében babzsákokon lesz lehetőség kult- és művészfilmek megtekintésére. A klubhelyiségben beszélgetős programokat szerveznek: a politikamentes közéleti vitanap mellett színjátszókörök kocsmaszínháza, filmesztéták és kritikusok eszmecseréje és fiatal borászok és pálinkaházak bemutatkozása is színesíti a kulturális kínálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.