rrrr

Elkezdődött a Balassi Intézet nyári egyeteme

A világ 25 országból érkezett magyar szakos diákok négy héten át vesznek részt a Balassi Intézet nyári egyetemén, amelyen érdekes nyelvi, irodalmi, történelmi, néprajzi feladatokon és országjáró túrákon keresztül ismerhetik meg a magyar kultúrát.

2015.07.29 03:33MTI

A Balassi Intézet budapesti épületében zajló képzésre a külföldi egyetemek magyar szakos vagy Közép-Európa iránt érdeklődő egyetemi hallgatói jutottak be ösztöndíjjal. A hallgatók között ötödik éve vannak jelen azok a tengerentúli magyar származású diákok is, akiknek külön ösztöndíjat biztosít az intézmény, hogy szüleik, nagyszüleik nyelvét tökéletesíthessék, identitásukat erősíthessék - közölte az intézet az MTI-vel.

Az intézetben zajló oktatáson felül a Balatonhoz és Szentendrére tervezett kirándulásokon Magyarország tájaival is megismerkedhetnek a hallgatók a fürdéssel, borkóstolóval, néprajzi foglalkozásokkal színesített látogatásokon.

A kezdők és középhaladók mellett a legmagasabb nyelvi szinten lévők is megtalálják a nekik legmegfelelőbb csoportot a tapasztalt tanárok vezetésével, a délutáni programokon pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem gyakorlaton lévő magyar mint idegen nyelv szakos hallgatói is segítik a nyári egyetem diákjait.

A foglalkozásokon elmerülhetnek a diákok a magyar kultúra különböző rétegeinek tanulmányozásában, kihasználva a főváros kínálta lehetőségeket is, amelyből nem marad ki többek közt a Magyar Nemzeti Galéria, az operaház és a Parlament meglátogatása, a romkocsmák világának felfedezése, az esti margitszigeti séta vagy a városligeti csónakázás sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.