Szeptember 1-ig várják a műveket

A fejlődő világ problémáira reflektáló plakátpályázatot írtak ki

A fejlődő világ problémáira reflektáló kreatív plakátpályázatot hirdet az Európai Unió Magyarországi Képviselete és az ARC a Fejlesztés Európai Éve alkalmából, a műveket szeptember 1-ig várják.

2015.07.27 15:07MTI

A "Te hogyan tennéd jobbá a világot?" című pályázat elsősorban a fejlődő világ problémáira keres megoldásokat: hogyan lehetne véget vetni az éhezésnek, a fegyveres konfliktusoknak, hogyan juthatnának többen ivóvízhez, orvosi ellátáshoz, oktatáshoz, illetve mit tehet az egyén egy békésebb, egyenlőbb világért. A pályázatról bővebb információ a www.arcmagazin.hu oldalon olvasható.

A legjobb 35 alkotásból óriásplakát kiállítást rendeznek 2015 októberében a Millenáris Parkban, az Európa Pont mellett. A legjobb 3 pályamű díjazásban részesül - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A pályázat kiírói arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a szegénység kialakulásáért és annak felszámolásáért mindenki felelős, függetlenül a földrajzi távolságtól.

Napjainkban mintegy 2,3 milliárd ember él súlyos szegénységben: 850 millióan nem jutnak elegendő élelemhez, 780 millióan egészséges ivóvízhez, 61 millió gyerek nem jár iskolába, másfél milliárd ember él fegyveres konfliktus sújtotta területen.

Az Európai Uniónak köszönhetően ma 70 millióval több ember jut tiszta ivóvízhez, 14 millióval több gyerek járhat általános iskolába, 18 millióan kaptak védőoltásokat, 24 millió ember kezdhetett el gazdálkodni - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.