Anna-bál

Elsőbálozók a 190. Anna-bál szépei

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére.

2015.07.26 08:40MTI
Boór Bettina (k), Barna Dorina (b) és Szép Csenge - MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Boór Bettina elsőbálozó balatonfüredi lányt választották a 190. Anna-bál szépének szombaton késő éjjel Balatonfüreden. Első udvarhölgye a szintén balatonfüredi Barna Dorina, második udvarhölgye a komáromi Szép Csenge lett.

Az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében szombat este rendezett 190. Anna-bálon a közönség szavazhatott az általuk legszebbnek ítélt hölgyekre. A tizenöt legtöbb szavazatot kapó nő közül az öttagú zsűri: V. Kulcsár Ildikó újságíró, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Gömbös Lóránd, a Tracon Electric ügyvezető igazgatója, Schiffer Miklós divatszakértő és Zoób Kati divattervező választotta ki a bál királynőjét és udvarhölgyeit, akik idén mind elsőbálozók lettek.

Az Anna-bál szépe, a balatonfüredi Boór Bettina egy Viktória-mintás, első udvarhölgye, a szintén balatonfüredi Barna Dorina egy Rothschild-mintás, második udvarhölgye, a komáromi Szép Csenge pedig egy Apponyi-mintás Herendi vázát kapott ajándékba.

A 190. Anna-bál szépe és udvarhölgyei vasárnap délelőtt háromnegyed 11-kor mutatkoznak be a balatonfüredi Kisfaludy-színpadon, majd lovashuszár-kísérettel sétakocsikázásra indulnak a városban.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

A balatonfüredi Boór Bettina, miután megválasztották a 190. Anna-bál szépévé a balatonfüredi Anna Grand Hotelben 2015. július 25-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.