Never Again

Interaktív oktatófilm készült a gyűlöletkeltés ellen

Interaktív oktatófilmet készített Never Again címmel a gyűlölet és a gyűlöletkeltés ellen Hasulyó János és Szatmári Gergő.

2015.07.24 12:52MTI

Hasulyó János az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában elmondta: az alkotás először a holokauszt témájával foglalkozó történelmi filmként indult, azonban a végső verzió elkészülte előtt tesztvetítéseket tartottak fiataloknak többek között Kazincbarcikán és Kaliforniában is, majd az ő visszajelzéseik alapján teljesen átalakították a koncepciót.

"Gyűlölet mindig is volt és lesz, csak az a nem mindegy, hogy a felnövő generáció hogyan kezeli a kérdést" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a filmmel pozitív példát is kívántak közvetíteni a tolerancia mindennapi működéséről.

Szatmári Gergő hangsúlyozta: a társadalom minden szegletéből igyekeztek szereplőket megszólaltatni a két részes alkotásban, így interjú készült magyar holokauszt-túlélőkkel, angol focidrukkerrel, valamint Böjte Csabával és az Oscar-díjas színésszel, John Voighttal is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.