Új oktatótér, tanulmányi raktár

Befejeződött a kecskeméti Ráday Múzeum fejlesztése

Befejeződött a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeumának fejlesztése, amelynek részeként a kecskeméti intézmény új oktatótérrel, tanulmányi raktárral és két informatikai ponttal is gazdagodott.

2015.07.23 03:30MTI

A fejlesztés célja az volt, hogy a múzeumban őrzött értékes és különleges gyűjtemény jobban hasznosulhasson az oktatásban, a ritkán látott állományokhoz való hozzáférési lehetőség szélesebb legyen, és elérhetővé váljanak a digitalizált kulturális örökségi értékek.

A mintegy 94 millió forint uniós és hazai támogatásból megvalósult fejlesztés keretében 30 ember befogadására alkalmas oktatóteret, szintén 30 tagú csoportokat befogadni képes tanulmányi raktárt és a digitális tartalmakhoz hozzáférést biztosító informatikai pontokat alakítottak ki. Emellett a fogyatékkal élők múzeum- és levéltárhasználatát segítő eszközöket helyeztek el, valamint többek között korszerű állományvédelmi és biztonsági eszközrendszereket szereztek be.

Az új terek a Kecskeméti Református Egyházközség birtokában lévő és a Ráday Múzeumot eddig is befogadó kecskeméti Ókollégium boltíves pincerészében kaptak helyet. A klasszicista stílusú, műemléki védelem alatt álló középületet 1830-ban emelték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.