Tárlat

Felvidéki és vajdasági magyar képzőművészek közös kiállítása Révkomáromban

A Limes Galériában kiállított 26 szlovákiai és 28 szerbiai magyar művész alkotásait később Zentán, majd Szabadkán mutatják be

2015.07.21 22:28MTI

A kiállítás művészeti menedzsere, a szerbiai származású, Tatabányán élő Miglinczi Éva elmondta, hogy a Két határon túl című cserekiállítást a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete, valamint a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezte.

A kiállítás-sorozatban felvonultatott műalkotások olyan kompozíciók, amelyek párbeszédre ösztönöznek, a határokon átnyúló nemzeti összetartozást erősítik. A felvidéki és vajdasági alkotók csoportos kiállítása a kisebbségben élők anyaországhoz való kötődéseiről, az egymásra utaltságról és az új művészeti kapcsolatok lehetőségéről is szól - tette hozzá Miglinczi Éva.

A Limes Galériában augusztus 23-ig látható a vajdasági művészek munkája, a hivatásos alkotók, 2-4 művel szerepelnek. A többségében fiatal képzőművészek mellett a térség ikonikus művészei is részt vesznek a tárlaton. A felvidéki művészek tárlata Zentán szeptember 16-ától tekinthető meg, majd október 19-től Szabadkán mutatják be a műtárgyakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.