Kortárs művészeti biennále

Magyar és olasz művészek alkotásaiból nyílik kiállítás Genovában

Hetven magyar és olasz művész alkotásaiból nyílik kiállítás vasárnap a genovai Dózse-palotában a második alkalommal megrendezett Le latitudini dell'arte elnevezésű kortárs művészeti biennále keretében.

2015.07.12 05:30MTI

A kétévente megrendezett tárlat célja, hogy erősítse az Olaszország és a többi nemzet közötti művészeti és kulturális párbeszédet. A 2013-as első kiállítás főszereplője Finnország volt, és idén ismét egy erős művészeti hagyományokkal rendelkező európai államra, Magyarországra esett a választás - olvasható a szervező ART Commission honlapján.

A 35 magyar és 35 olasz művész alkotásait felvonultató idei tárlat vasárnap nyitja meg a kapuit. Az augusztus 17-ig látogatható kiállítás kurátora magyar részről Simonffy Márta, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke, olasz részről Virginia Monteverde, az Art Commission elnöke, valamint Viana Conti.

Az idei tárlat az Art Commission, a genovai Dózse-palota kulturális alapítványa és a genovai Magyar Konzulátus együttműködésével született meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.