Péntektől szombatig

Kaposváron tartja vándorgyűlését a Kárpát-medencei Irodalmi Társaságok Szövetsége

Az idén Kaposvár ad otthont a Kárpát-medencei Irodalmi Társaságok Szövetsége (KITÁSZ) 24. vándorgyűlésének.

2015.07.09 23:30MTI

Az idei, "Somogyország és fővárosa, Kaposvár szellemi és történelmi értékei, irodalmi emlékhelyei" címmel meghirdetett, pénteken kezdődő kétnapos vándorgyűlésre az 1992-ben alakult szövetség jelenleg 50 hazai és határon túli tagszervezetének képviseletében mintegy 60 résztvevőt várnak, de számítanak az irodalomkedvelők érdeklődésére is a közönség számára nyilvános előadásokon.

A vándorgyűlést Szakály Sándor történész, a kaposvári székhelyű Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság elnöke, valamint Kovács Attila Zoltán irodalomtörténész, a KITÁSZ elnöke nyitja meg.

A résztvevők előadásokat hallhatnak a magyar irodalom meghatározó személyiségeinek - Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, József Attila, Márai Sándor, Takáts Gyula - munkásságáról, továbbá betekintést kapnak Somogy megye és Kaposvár múltjának érdekes korszakairól.

A szervezők tájékoztatása szerint a KITÁSZ tagszervezetei irodalmi, művészeti tevékenységet folytatnak vagy irodalompártolással, olvasáskultúrával foglalkoznak.

A szövetség alapszabálya feladatként rögzíti, hogy évente vándorgyűlést rendeznek valamely tagszervezetük székhelyén, avagy egy-egy irodalomtörténeti, kultúrtörténeti szempontból kiemelkedő jelentőségű városban, községben. A vándorgyűlések szervezése kiterjed az egész Kárpát-medencére, annak minden olyan tájegységére, ahol a magyar irodalomnak, kultúrának múltja és jelene van.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.