Pilsenben

Európa kulturális fővárosában az Armel Operafesztivál darabjai

Európa kulturális fővárosában, a csehországi Pilsenben (Plzen) is bemutatják az Armel Operafesztivál több darabját.

2015.07.05 01:30MTI

A Szegedi Nemzeti Színházban Alföldi Róbert által rendezett Varázsfuvola, a 2015-ös Armel Operafesztivál legjobb produkciójának megválasztott, a belga Muziektheater Transparant kortárs operája, az Alfred Hitchcock Hátsó ablak című filmjéből készült Private View, valamint pilseni színház idei egyfelvonásos előadásai, és a miskolci színház tavalyi produkciója is műsorra kerül.

Vajda Gergely zeneszerző-karmester, a fesztivál művészeti igazgatója az M1 aktuális csatornán ismertette: az Armel lényege, hogy fiatal énekeseket lehet megismerni, de a fesztiválon nem csak a nyertesek kapnak lehetőségeket, hanem fiatal énekesek és alkotók, társulatok dolgozhatnak együtt. Emellett az Armel lehetőséget biztosít arra, hogy Magyarországra kerüljenek darabok, amelyeket a közönség másképp nem láthatna itthon, másrészt a fesztivál is bemutatja külföldön a világnak Magyarország mire képes.

A 2008-ban Szegeden alapított Armel Operafesztivált második alkalommal rendezték meg Budapesten. A kortárs operákat és klasszikus művek izgalmas feldolgozásait műsorára tűző fesztivál produkcióit június 29. és július 3. között tekinthette meg a közönség a Thália Színházban. A fesztivál koncepciójának különlegessége, hogy a bemutatott darabok és azok főszereplői is versenyben állnak egymással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.