Érdem

Hat koncertet adott Dél-Amerikában a Budapesti Fesztiválzenekar

Valamivel több mint egy hét alatt hat koncertet adott Dél-Amerika legfontosabb koncerthelyszínein a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ).

2015.07.04 05:30MTI

Az együttes pénteki közleménye szerint a Montevideóban, Buenos Airesben, Sao Paulóban és Rio de Janeiróban adott koncertek óriási sikert arattak, mind a közönség, mind a kritikusok körében.

A hangversenyekről elismerően számolt be többek között az uruguayi El País, valamint számos argentin lap, így a La Capital, a La Nacion, az El País és a Buenos Aires Herald. A kritikák kiemelten méltatják Brahms IV. szimfóniájának előadását, és megemlékeznek arról a gesztusról is, hogy a BFZ muzsikusai ráadásként elénekelték a Por una cabeza című tangót.

A BFZ fellépett többek között a világ egyik legjobb operaházaként számon tartott Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint az egyedülálló módon egy vasúti pályaudvar részeként felépült Sala Sao Paulóban is. A zenekart ezúttal Alexander Toradze grúz zongoraművész és Miah Persson svéd szoprán kísérte el a turnéra.

A zenekar művészei Montevideóban és Sao Paulóban mesterkurzusokat is tartottak fiatal tehetségeknek.

A fesztiválzenekar augusztusban több mint tíz év után visszatér a Salzburgi Ünnepi Játékokra, újra fellép a milánói Scalában, továbbá elindul el egy hosszú távú együttműködés az Edinburghi Nemzetközi Fesztivállal is, ahol újra színpadra kerül Fischer Iván egyedi operarendezése, a Figaro házassága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.