Programajánló

Nightwish: a Hegyaljáról Budapestre költözik a koncert

A Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán tartják meg július 15-én a Nightwish-koncertet. A finn szimfonikus metálzenekar fellépése a tokaji Kingdom of Hegyalja fesztivál elmaradása miatt lesz a fővárosban.

2015.07.04 07:30MTI

A tokaji Kingdom of Hegyalja szervezői csütörtökön jelentették be, hogy a július 15-19-re tervezett fesztivál elmarad, így a nulladik napi sztárfellépő, a Nightwish sem játszik a rendezvényen. A koncert azonban nem marad el: az együttes július 15-én szerdán a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, azaz a Pecsa Music Gardenben lép fel a Sorronia társaságában - közölte a Concerto Music pénteken az MTI-vel.

A fesztiválra megváltott bérletek és az aznapra szóló napijegyek érvényesek a budapesti koncertre, amelyre külön is árulnak jegyeket. A Kingdom of Hegyaljára váltott belépők vissza is válthatóak, ezzel kapcsolatban a http://kingdomofhegyalja.hu/ weboldalon és a jegy@kingdomofhegyalja.hu e-mail címen lehet tájékozódni.

A Nightwish-t 1996 nyarán álmodta meg Tuomas Holopainen billentyűs-dalszerző, aki együtt járt a helsinki Sibelius Akadémiára Tarja Turunen énekesnővel. A klasszikus felállás Marco Hietela (basszusgitár), Emppu Vuorinen (gitár) és Jukka Nevalainen (dob) csatlakozásával alakult ki. A zenekar 2004-ig öt remek stúdióalbumot készített (Angels Fall First, Oceanborn, Wishmaster, Century Child, Once). 2005-ben egy helsinki koncert után a négy férfi úgy döntött, Tarja nélkül folytatja. Helyét öt éven át a svéd Anette Olzon pótolta, 2013-tól azonban már a holland Floor Jansen a Nightwish énekesnője, vele készült az idén márciusban megjelent új album, az Endless Forms Most Beautiful.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.