Programajánló

Rolling Stones-kiállítás nyílik jövő tavasszal Londonban

Rolling Stones-kiállítás nyílik jövő áprilisban a londoni Saatchi Galériában: az Exhibitionism című nagyszabású tárlaton a világhírű banda tagjainak naplói, levelezése, személyes tárgyai, hangszerei láthatók és korábban be nem mutatott videofelvételek is várják a közönséget.

2015.07.04 02:30MTI

A londoni galéria két emeletét szentelik a három éve eltervezett kiállításnak, amelyre a kurátorok ötszáz tárgyat gyűjtöttek össze a rockegyüttes személyes archívumaiból. A rajongók a banda fellépéseinek színpadi dizájnjától a páratlan gitárokon és hangszereken át a ritka hangfelvételekig számtalan izgalmas látni- és hallanivalóra számíthatnak - számolt be róla szerdán a BBC News.

Bemutatják a Stones, valamint tervezők, színészek, filmesek - köztük Alexander McQueen, Ossie Clark, Andy Warhol, Tom Stoppard és Shepard Fairey - együttműködésének gyümölcseit is.

A Exhibitionism kiállítás szeptemberig tekinthető meg a brit fővárosban, a következő négy évben a világ további 11 városában mutatkozik be.

"Jó régen szerettük volna már ezt a kiállítást, de azt akartuk, hogy tényleg nagyszabású legyen. Úgy terveztük meg, akár egy koncertturnét, és szerintem most az időzítés is megfelelő" - mondta el Mick Jagger, a banda frontembere.

Keith Richards hozzáfűzte, hogy miközben az anyag a Rolling Stonesról szól, nem csak a tagokon van a hangsúly, szerephez jut például az együttes munkáját támogató technikai stáb is.

Ronnie Wood és Charlie Watts arról beszélt, hogy elégedettek a kiállításnak otthont adó Saatchi Galériával, mint helyszínnel. "Nehéz elhinni, hogy ötven éve kezdtük, de csodás visszanézni pályafutásunk kezdetére" - fogalmaztak és megjegyezték, hogy a kiállítás egyúttal segít felidézni a történteket.

Az április 6-án megnyíló kiállításra július 15-től lehet jegyet vásárolni.

A Rolling Stones 2012 óta több mint 225 millió fontos bevételre tett szert élő koncertjeiből. A legendás együttes három éve kezdte újra a turnézást öt év kihagyás után, körbeutazták műsorukkal Európát és Észak-Amerikát, majd Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon is felléptek.

Zip Code című koncertsorozatuk júniusban kezdődött Észak-Amerikában, ahol július közepéig 15 előadásuk lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.