Rima (p)art

Munkácsy-díjasok kiállítása Mezőszemerén

Első alkalommal állít ki együtt a nyolc Mezőszemerén élő képzőművész, köztük öt Munkácsy-díjas alkotó szombattól a Heves megyei település faluházában Rima (p)art címmel.

2015.07.03 02:30MTI

Kevesen tudják, hogy ennyi képzőművész lakik ebben a kicsi és nem túl tehetős faluban. Valószínűleg egész Heves megyében nincs annyi Munkácsy-díjas képzőművész, mint Mezőszemerén, eddig azonban sosem állítottak ki együtt - mondta el az MTI-nek a Mezőszemerén született és jelenleg is ott élő Bukta Imre.

A festőművész hozzátette: rajta kívül Gulyás Andrea, Kopasz Tamás, Kótai Tamás, Szelley Lellé, Szurcsik József, Töttös Kata és Wahorn András válogat legfrissebb munkáiból a tárlatra.

A címében a kistelepülésen átfolyó patakra és a művészeti alkotómunkára egyaránt utaló kiállítás apropóját a szombati falunap adja; a két hétig látható tárlatot 18 órakor Réz András esztéta nyitja meg - közölte Bukta Imre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.