Újabb kincs

Befejeződött a mándoki Forgách-kastély felújítása

Több mint 700 millió forintból újult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon található Forgách-kastély.

2015.07.02 03:30MTI

A beruházáshoz a projektgazda World-Transit Kft. az Új Széchenyi Terv Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése című pályázatán több mint 421 millió forint uniós támogatást nyert el, ami hatvan százalékos támogatási aránynak felel meg - közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság kedden az MTI-vel.

Az 1750-ben barokk stílusban épített műemlék kastély eddig rossz állapotban volt, évekig kihasználatlanul állt. A beruházás során a kastélyszállóban tíz vendégszobát alakítottak ki húsz férőhellyel, a szálláshely ezen felül vendéglátással, wellness-szolgáltatásokkal, rendezvényszervezéssel és kerékpárkölcsönzéssel is várja a pihenni vágyókat.

A beruházás révén tizenhárom új munkahely jött létre.

A kastélyszálló mellett megújult az épületet övező park is, felújították az egykori történelmi stílust megidéző sétányhálózatot, valamint növényeket és fákat telepítettek. A már korábban befejezett, szintén uniós támogatású beruházás 79,4 millió forintba került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.