Programajánló

Folytatja turnéját a Foo Fighters az énekes balesete ellenére is

Folytatja turnéját és szombaton Washingtonban ad koncertet a Foo Fighters, annak ellenére, hogy Dave Grohl énekes nemrég bokatörést szenvedett az amerikai sztárcsapat göteborgi koncertjén.

2015.07.02 04:30MTI

A banda június 12-én lépett fel a göteborgi Ullevi stadionban, ahol a második szám közben Grohl lezuhant a színpadról és eltörte jobb szárkapocscsontját.

A zenészt kórházba szállították, rögzítették és begipszelték törött lábát, majd egy óra elteltével visszatért a stadionba és egy fotelben ülve gitározta és énekelte végig a koncertet. Később Londonban megműtötték és jelenleg hat fémcsavar van a lábában.

Egyelőre nem tudni, a zenész mennyire lesz mozgékony a turné amerikai állomásain. Annyi biztos, hogy az első koncert szombaton lesz Washingtonban - adta hírül a BBC News.

A baleset miatt a népszerű rockzenekar kénytelen volt lemondani a londoni Wembley-stadionba, Edinburgh-ba és a Glastonbury Fesztiválra meghirdetett koncertjeit, valamint a turné további három európai állomását is törölni kellett.

A Foo Fighters Sonic Highways elnevezésű világkörüli turnéjának európai koncertjei május közepén kezdődtek. A csapat 42 koncertet ad Észak-Amerikában, valamint Japánban és Koreában élő rajongóit is meglátogatja, majd újabb tíz európai fellépést tervez.

A washingtoni koncerttel fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a csapat, amelyhez Buddy Guy, Gary Clark Jr, Heart, Joan Jett, Trombone Shorty és LL Cool J is csatlakozik a színpadon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.